Project Description

Καρυδόψιχα Ελληνική

Στην οικογενειακή μας επιχείρηση διαθέτουμε Σπαστήρα-Γραμμή Παραγωγής Καρυδιών. Κατά τη μακροχρόνια πορεία μας στο χώρο των ξηρών καρπών έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς από περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας γνωστές για το γόνιμο έδαφος και το ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια της καρυδιάς.
Έτσι, συλλέγουμε ελληνικά καρύδια με φυσικό κέλυφος όλων των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα και τα προσφέρουμε χύμα και τυποποιημένα σε συσκευασίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις σας.

Η Ελληνική φύση είναι μοναδική και εξαιρετικά πλούσια. Οι προμηθευτές μας είναι μικροί παραγωγοί, οι οποίοι έχουν αξιοποιήσει το έδαφος και το κλίμα της Ελλάδας για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καρυδιού.

Το Ελληνικό καρύδι παράγεται στην Ελλάδα με φυσικό τρόπο. Η συγκομιδή των καρυδιών ξεκινάει στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια τα καρύδια αποφλοιώνονται, πλένονται με καθαρό νερό και τέλος αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο στο ηλιακό φως ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Όταν πια τα καρύδια είναι έτοιμα, συλλέγονται και μεταφέρονται στην εταιρεία μας, όπου γίνεται το σπάσιμο και η διαλογή του καρπού από ειδικό Σπαστήρα-Γραμμή παραγωγής καρυδιών. Τέλος, συσκευάζονται και φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία στην απαιτούμενη υγρασία και θερμοκρασία, με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Διατροφικά οφέλη από την κατανάλωση καρυδιών

Τα καρύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών και χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας. Είναι πλούσια πηγή ενέργειας, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τα καρύδια είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα τα οποία σύμφωνα με έρευνες έχει βρεθεί να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου, όπως μνήμη, συγκέντρωση και ικανότητα μάθησης.

Τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή φυσικών ουσιών με αντιοξειδωτική δράση όπως η μελατονίνη, η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες. Τα παραπάνω συστατικά έχουν θετικές επιπτώσεις κατά του καρκίνου, της γήρανσης, της εμφάνισης φλεγμονών και ψυχικών διαταραχών.

Τέλος, τα καρύδια εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα της Βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό με σημαντικό ρόλο στη προστασία των κυττάρων και σημαντική δράση κατά των ελευθέρων ριζών.